11. päev “Sajaga edasi”

Tere, meie kallis lugejaskond!

Avastasime poole laagri pealt, et meie programm on ajastatud täpselt kuu elutsükli sisse. Täna oli viimane päev enne täiskuu saabumist ning nagu targad õpetavad, oli aeg otsad kokku tõmmata ning üks etapp lõpetada. Hommikuring möödus praktiliselt vaikuses, sest kõigil oli selge, mis toimuma hakkab ning ülearust teksti toota tundus juba mõttetu. Kõik vajalik oli juba öeldud.

Koristasime oma elamispinna ära ning kutsusime Margiti koolimaja üle vaatama ja plaane tegema. Kuna planeerime sügisel nii maja sees kui ka väljas suuri talguid korraldada, oli vaja esialgu aru saada, mis kohad üldsegi probleeme tekitavad. Tuli välja, et 1929. aastal ehitatud maja on lõputult suur ning pakub tohutult võimalusi ennast disaineri, inseneri või lihtsalt meistrimehena teostada.

***

Hello, our dear readers!

We realized that our camp had been set exactly in a Moon cycle. Today was the day before the full Moon and as the Wise say, it was time to wrap things up and finish one stage. The morning circle had never been so silent – everyone had clarity, what’s about to happen and talking excessively didn’t seem right. Everything necessary of expression had already been said.

We cleaned our living space and invited Margit to look over the schoolhouse and make plans. As we had planned to do a great deal of work both in- and outside of the house in autumn, we initially had to see what were the places that needed adjusting. It was revealed that the house built in 1929 was actually quite huge and gives us the chance to be designers, engineers or just craftsmen.

Õuest avastasime suure betoonbasseini, ning hulga marjapõõsaid, mis vajaksid hoolt ja armastust. Seega sai selgeks, et järgmine samm on pühendatud Villevere koolimajale. Avasime talgud Willoferide puu istutamisega, mille entusiastiks ja eestvedajaks oli Tõnis.

Viimaseks tegevuseks jätsime südame avamise ringi. Igaüks kirjeldas igat üht grupi liiget ning andis tagasisidet, millisena ta ennast ümbritsevaid inimesi näeb. Tegevus tekitas intiimse ja ausa energia. Mis kõige olulisem, me saime palju teadlikumaks oma tugevustest ja nõrkustest. Ruum pakatas hoolivusest, mida hoidis naermine, siirus ja tänulikkus.

***

Outside we found a big concrete pool and lots of berry shrubs that need some love and care. It was clear that the next step would be renovating the school. We started by planting a tree, the enthusiast and point person being Tõnis.

For the last activity we chose to open our hearts. Every person described each member of the group and said how they saw them. This created an intimate and honest energy. Most importantly, we became aware of our strengths and weaknesses. The room was overflowing with solicitude, held up by laughter, sincerity and gratitude.

Laagri lõpp on päris elu algus, inimesed läksid küll laiali – kes autoga, rongiga, laeva või rattaga – kuid ühtsustunne, kindlus ja ühine eesmärk jäi ja on püsivalt meiega. See aasta saavutasime sujuva ülemineku edasistesse tegevustesse. Tänu eelnevatel päevadel tehtud tööle, teame täpselt, mis ja kuhu edasi.

Päeva tsitaat:

“Ma tunnen, et see projekt raputas meist igaüht, aga kokkuvõttes grupina raputas laager meid lähemale”

– Kristin

Avaldan tänu kõikidele inimestele, kes võtsid laagrist osa ja andsid oma osa. Külalisesinejad, kohalikud, sõbrad ja tuttavad ja Willoferid – aitäh teile!

***

The end of the camp is the start of real life, people scattered – some with the car, some with the train and bikes – but the sense of unity, strength and common purpose stayed and are forever with us. This year was a smooth transition to our subsequent operations. Thanks to the work of previous days we know exactly where to next.

The quote of the day:

“I feel this project shook each and every one of us, but as a group I think this camp shook us closer to each other.”

-Kristin

I give thanks to everyone who took part and contributed. Guests, locals, friends, acquaintances and Willofers themselves – thank you!

Meie süda on emotsioone ja ootust täis! Veedetud on 11 päeva, mida oli au kogeda. Aga me jätame vaid hariduslaagriga nägemist, kuna meil on terve lehekülg, kuhu hakatakse järjepidevalt tarkusi ja toimetusi kriblama.

Ciao!

***

Our heart is filled with emotion and expectation! We have spent 11 honorable days in this camp. But the only thing ending is the camp: we have an entire webpage where we are going to write about all kinds of smarts and affairs.

Ciao!

Design a site like this with WordPress.com
Get started